Зварювальний напівавтомат Kaiser MIG-295

У моїй гараж-майстерні появився новий зварювальний напівавтомат інверторного типу Kaiser MIG-295.
Появились зварювальні роботи де потрібно варити напівавтоматом і я вирішив розширити свої вміння зварювальника та купити собі напівавтомат. Так як інвертор фірми Kaiser  у мене вже давно та цілком влаштовує я купив напівавтомат інверторного типу Kaiser MIG-295. Для зварювання напівавтоматам також потрібний балон вуглекислоти CO2, мені дістався балон за сприяння добрих знайомих за символічну платню але кисневий малий 10 літрів. Перезвонивши у фірму де заправляють балони вуглекислотою сказали якщо балон добрий просто помалюйте його в чорний колір (номер не замальовувати) і ми заправим його. Правда балон не заправляли а змінили на вже заправлений (на фото видно).





Ще скажу що на такий балон звичайний російський чи український редуктор не підходить потрібно перехідник тому я взяв китайський редуктор. За редуктор нашого виробника з перехідником потрібно віддати 320-350 грн, за китайський я віддав 100 грн. 
Крім редуктора докупив також шланг - шість метрів та дріт діаметром 0,8 мм. До речі дріт Польського виробника (не памятаю назву) досить погано намотаний, кажуть що ще може бути ржавий, тому з ним потрібно бути обережним.
Поки що все якщо щось із нюансів дізнаюся обовязково допишу.  Буду дуже радий якщо ця стаття чи відео принесе вам користь. Якщо у вас є запитання  пишіть мені на пошту чи в соціальні мережі.
Фото мого першого шва напівавтоматом.
Опис інверторного напівавтомати як подають більшість інтернет магазинів.
Опис. Зварювальний напівавтомат інверторного типу KAISER MIG -295 - надійний професійний апарат , який використовується для напівавтоматичного зварювання виробів з маловуглецевої і низьколегованої сталі плавким електродним дротом ( 0,6-1,0 мм) на постійному струмі , як у середовищі захисних газів ( аргон , вуглекислий газ) , так і флюсового дротом без газу. Так само використовуються для ручного дугового зварювання покритим штучним електродом (діаметр електрода 1,6-5,0 мм) в режимі постійного струму (режим ММА) . Залежно від типу зварювання , матеріалу , позиції зварювання можна вибрати найбільш відповідний для зварювального напівавтомата інверторного типу KAISER MIG -295 електрод / дріт. Апарат легкий і компактний , що робить роботу з ним мобільного і не складе труднощів у виборі місця зберігання інструменту.
Особливості:
Примусове повітряне охолодження
Зварювання постійним струмом
Однофазне підключення
Термозахист від перегріву
Відповідність німецькими стандартами
Відповідність нормам Євросоюзу
Можливість роботи з газом і без газу
Технічні характеристики:
Максимальна потужність: 7,5 кВт
Напруга: 220 В
Напруга без навантаження: 75 В
Зварювальний струм, min: 10 А
Зварювальний струм, max: 280 А
Діаметр електродів: 1,6-5,0 мм
Використовувана дріт: 0,6-1,0 мм
Охолодження: Повітряно-примусове
ПВ: 60%
Клас захисту: IP 21
Тип ізоляції: H
Виробник: Kaiser
Модель: MIG-295
Комплектація:
• Зварювальний рукав TIG
• Кабель з затискачем маси
• Кабель з тримачем електрода
• Молоток-щітка
• Маска
Габарити:
• Довжина: 440 мм
• Ширина: 185 мм
• Висота: 270 мм
Вага: 13 кг

Коментарі